Ljetna škola lego robotike

Ljetnu školu lego robotike organizira udruga „INOVATIC“ na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Split u terminu od 03.07.2017. do 07.07.2017. Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svakim danom u terminu od 9:00 do 10:30 (ukoliko bude potrebe za više od jedne grupe termin radionica će biti u popodnevnim satima).

Radionice su namijenjene isključivo osnovnoškolcima, od 1. do 6. razreda.

Za vrijeme radionica učenici će se imati priliku upoznati sa osnovnim konceptima robotike na zabavan i lagan način koristeći LEGO WeDo edukacijsko robotske komplete.

Učenici će za vrijeme radionica izrađivati zanimljive lego modele te ih povezivati motorima i raznim senzorima za upravljanje. Nakon toga ide programiranje lego modela koristeći grafički lego WeDo programski jezik i  Scratch, trenutno najpopularniji programski jezika u edukaciji mladih.

Ovakvim radionicama imamo za cilj razvijati kod učenika znanstvene, tehnološke, inženjerske, programerske i istraživačke vještine uz kritičko razmišljanje, povezivanje i razvoj komunikacijskih vještina među mladima.

Nešto više o pojedinim modelima i projekt zadacima koji će se između ostalog izrađivati možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Svaki učenik koji bude pohađao Ljetnu školu lego robotike ima osigurano računalo i LEGO WeDo komplet te ništa posebno osim lego volje nije potrebno ponijeti 🙂

Radionice će voditi sa iskustvom i željom prenošenja znanja među mladima, profesori Jozo Pivac i Goran Samardžić.

Kotizacija za ljetnu školu iznosi 400,00 kn.

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite na našoj e-adresi: udruga.inovatic@gmail.com

Broj prijava je ograničen!

Zbog većeg broja zainteresiranih učenika otvaramo novu grupu upisa od 03.07. do 07.07. u terminu od 18:30 – 20:00.

Obrazac za prijavu:

Ime:*
Prezime:*
Ime roditelja:*
Škola:
Razred:*
Kontakt telefon:*
Kako ste saznali za Ljetnu školu lego robotike?