Zimska škola LEGO robotike 2018.

Zimska škola LEGO robotike 2018.

Inspirirani nadolazećim zimskim praznicima za vas smo pripremili radionice u kojima ćete imati priliku pomoću kreativnog LEGO WeDo kompleta za robotiku izgraditi robota od lego kockica u obliku Djeda Mraza te ga programirati da upravlja saonicama uz pomoć sobova.

Više o projektu zimske škole pogledajte na našem promotivnom videu:

LEGO WeDo je kreativan edukacijski set za robotiku prilagođen učenicima nižih razreda osnovne škole. Sadrži mnoštvo raznovrsnih lego kockica te razne korisne senzore i elektromotore pomoću kojih vaše lego konstrukcije postaju roboti koji izvršavaju razne kreativne zadatke.

LEGO WeDo kockice programiramo pomoću grafičkog programskog jezika koji učenike na lagan i zabavan način uvodi u svijet robotike i programiranja.

Učenici će osim LEGO WeDo programskog jezika imati priliku  programirati  Djeda Mraza i pomoću Scrtacha koji je zasigurno vodeći grafički  programski jezik među mladima.

Radionice zimske škole su namijenjene učenicima osnovnih škola, od 7 do 12 godina te nije potrebno predznanje za pohađanje radionica.

Svaki učenik koji bude pohađao radionice imati će osigurano svoje računalo i LEGO WeDo edukacijski set te će u grupi biti najviše dvanaest učenika.

Radionice će se održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – Split, u prostoru Udruge za robotiku „Inovatic“, na adresi Ruđera Boškovića 33.

Termin održavanja radionica je od 27.12.2017. do 29.12.2017.,  svakim danom od 17:00 h do 19:00 h (ukupno tri dana).

Voditelj radionica: Jozo Pivac, prof.

Upotpunite svoje zimske praznike kreativnim radionicama te uz dobru zabavu nauči nešto novo iz svijeta robotike i digitalnih tehnologija!

Broj prijava je ograničen te će se uzimati u obzir vremenski slijed prijava.