Povodom nadolazećih proljetnih praznika Udruga “INOVATIC” organizira za osnovnoškolce kreativne radionice iz robotike i programiranja.
Ako si radoznao i kreativan učenik koji voli kroz igru učiti, slagati i programirati lego kockice prijavi se i u tri dana radionica ostvari svoje lego izazove.

Tema ovogodišnjih proljetnih radionica je Lego WeDo robot za izradu pisanica pa smo ga nazvali “Robo Bojač”.

Za vrijeme proljetnih radionica učenici će imati priliku slagati razne konstrukcije i pokretne mehanizme od Lego WeDo kockica.
Učiti će o Lego motorima i senzorima koji imaju važnu ulogu u automatizaciji i pokretanju bilo kojeg robota.
Posebne izazove učenici će imati prilikom pokretanja “Robo Bojača” gdje će programirati te preko računala davati naredbe robotu da na što kreativniji način uljepša pisanice

Učenici će cijelo vrijeme koristiti Lego WeDo robotički komplet koji je jako popularan edukacijski alat za ulazak učenika mlađe dobi u svijet robotike i programiranja. WeDo je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali ovisno o interesu mogu ga koristiti i starija djeca.

Grupe na radionicama će biti sačinjene od desetak učenika i predavača te će svaki učenik imati svoje radno mjesto sa računalom i Lego WeDo kompletom.

Najuspješnijeg učenika iz svake grupe ćemo nagraditi prigodnim lego robotićem 🙂

Plan rada radionica po danima možete pogledati OVDJE:

Radionice će trajati od 04.travnja do 6.travnja 2018. (tri dana po dva školska sata dnevno).

Radionice će se održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu – Split, u prostoru Udruge “Inovatic”, na adresi Ruđera Boškovića 33.