Proljetne radionice Lego robotike 2018.

Proljetne radionice LEGO robotike održane su u Udruzi za robotiku INOVATIC na Pmf-u Split, u razdoblju od 04.travnja.2018. do 06.travnja.2018.

Na radionicama su sudjelovale ukupno četiri grupe učenika osnovnoškolskog uzrasta koje su vodili predavači; Ivana Burazin, Toni Karabatić i Jozo Pivac.

Učenici su kroz predviđena tri dana radionica uspješno izgradili Lego projekt „Robot za bojanje i izradu pisanica“ te izradili jako kreativne  i lijepe pisanice. Dobre zabave i kreativnosti nije nedostajalo, a posebni izazov su učenici savladali koristeći grafičko programiranje za upravljanje i pokretanje njihovih robota gdje su mnogo naučili o Lego motorima i senzorima.

U svakoj grupi je nagrađen sa lego poklon paketom po jedan učenik koji je bio najuspješniji u slaganju i programiranju svoga robota.

Učenici su kroz igru, učenje i suradnju savladali razne tehničke i programerske vještine te uspješno ostvarili početne izazove edukacijske robotike.

Veselimo se sljedećoj Ljetnoj školi lego robotike koja uskoro dolazi!

Video sa radionica;

Galerija slika sa radionica;