Ljetne radionice LEGO robotike!

Udruga „Inovatic“ za vas organizira ljetne radionice iz lego robotike! Upotpunite zabavno i edukativno svojim mališanima ljetne praznike te ih upišete na naše kreativne radionice u kojima učeći kroz igru i interakciju stječu razna znanja i vještine.
Radionice će trajati u prvom terminu tri dana u periodu od 27.06. do 29.06.2018.  po dva sata dnevno (ukupno šest sati radionica).
Možete izabrati termin radionica kroz jutro u vremenu (9:00 – 11:00) ili termin popodne (18:00 – 20:00).
Radionice su namijenjene učenicima uzrasta od 7 do 10 godina.
Cijena za tri dana radionica iznosi 400,00 kn.

Zašto robotika?

Robotika je moderna i popularna tehnička disciplina koja kod djece već u ranoj dobi razvija potrebna znanja i vještine koje su potrebite i korisne za uspješno snalaženje u danšnjem vremenu. Kroz robotiku djeca razvijaju svoju kreativnost, radoznalost za učenje, kritički i analitički pristupaju rješavanju problema što ih dovodi do visoke razine u savladavanju raznih izazova i ostvarivanju željenih postignuća.

Ljetni period za radionice?

Učenici su za vrijeme školskih praznika rasterećeni od školskih aktivnosti te imaju više vremena da kroz igru i zabavu uče zajedno sa ostalim vršnjacima aktivnosti koje nemaju priliku učiti u školi.

Zašto baš LEGO robotika?

Lego je vodeći edukacijski alat u razvoju STEM kompetencija kod mladih, posebno u području robotike. Lego na najbolji način koristi djeci poznate elemente (lego kockice) koje na jednostavan način spaja sa ostalim senzorima i motorima. Na taj način djeca stvaraju razne pokretne lego kreacije kojima dalje na lagan i zabavan način upravljaju (programiraju) pomoću tableta ili računala.

Što učenici mogu očekivati na ovakvim radionicama?

Učenici će biti podijeljeni u grupe od najviše deset učenika. Svaki učenik će imati svoje radno mjesto koje će sadržavati posljednu verziju Lego WeDo 2.0. robotičkog seta za slaganje robota i tablet za programiranje. Kroz radionice učenici će uz vodstvo i pomoć robo trenera složiti nekolicinu lego projekata te ih programirati da obavljaju razne kreativne zadatke. Svaki učenik će imat svoj račun (account) za spajanje na digitalne materijale unutar kojih će koristiti upute za slaganje i programiranje svojih robotića. Učenici će kroz projektiće surađivati i sa drugim učenicima unutar grupe te međusobno dijeliti svoje ideje, stavove i inovativnosti za vrijeme rada.

Više o Lego WeDo 2.0 setu kojeg ćemo koristiti na radionicama pogledajte na poveznici:

Učenici će programirati svoje robote pomoću novih tableta!

Da li učenici trebaju imati određeno predznanje za uspješno pohađanje radionica?

Učenici ne trebaju imati nikakvo određeno predznanje po pitanju robotike ili korištenja tableta za programiranje. Naš je program osmišljen da na zabavan i kreativan način učenike upozna sa osnovama robotike, korištenja senzora i programiranja te na takav način zainteresirati učenike te ih uvesti u svijet robotike!

Broj prijava je ograničen te će se vremenskim redoslijedom prijava vršiti upisi na radionice.

Ovisno o interesu planiramo i početkom 7. mj. održati još jedan ciklus radionica pa ukoliko ste zainteresirani molimo vas pišete nam na našu mail adresu: udruga.inovatic@gmail.com ili nam se obratite putem kontakt telefona: 0958838780

Ukoliko ste zainteresirani za naš prvi ciklus radionica molimo vas da se prijavite  putem ispod navedene prijavne forme i time osigurate mjesto svome djetetu na ljetnim radionicama!