Ljetne radionice LEGO robotike!

Nakon uspješno odrađenog prvog kruga ljetnih radionica (27.06. – 29.06.) otvaramo novi termin radionica koje će se održati u periodu 09.07. – 13.07.2018.

Radionice ce trajati ukupno pet dana (pon – pet) po dva sata dnevno u terminu 10:00 – 12:00.

Radionice će biti organizirane za malu grupu učenika (do 9 učenika) gdje će učenici uz vodstvo iskusnog profesora i trenera robotike imati priliku složiti nekolicinu lego projekata te uz pomoć tableta programirati lego robote da izvršavaju određene zadatke.

Svaki učenik će imati osiguran potpuno novi lego WeDo 2.0 set za robotiku i tablet za programiranje!

Radionice su namijenjene učenicima uzrasta od 7 do 10 godina.

Cijena kotizacije za pet dana radionica iznosi 700,00 kn

Pozivamo sve mališane da upotpune zabavno i edukativno ljetne praznike te se upišu na naše kreativne radionice u kojima učeći kroz igru i interakciju stječu razna znanja i vještine.

Zašto robotika?

Robotika je moderna i popularna tehnička disciplina koja kod djece već u ranoj dobi razvija potrebna znanja i vještine koje su potrebite i korisne za uspješno snalaženje u danšnjem vremenu. Kroz robotiku djeca razvijaju svoju kreativnost, radoznalost za učenje, kritički i analitički pristupaju rješavanju problema što ih dovodi do visoke razine u savladavanju raznih izazova i ostvarivanju željenih postignuća.

Ljetni period za radionice?

Učenici su za vrijeme školskih praznika rasterećeni od školskih aktivnosti te imaju više vremena da kroz igru i zabavu uče zajedno sa ostalim vršnjacima aktivnosti koje nemaju priliku učiti u školi.

Zašto baš LEGO robotika?

Lego je vodeći edukacijski alat u razvoju STEM kompetencija kod mladih, posebno u području robotike. Lego na najbolji način koristi djeci poznate elemente (lego kockice) koje na jednostavan način spaja sa ostalim senzorima i motorima. Na taj način djeca stvaraju razne pokretne lego kreacije kojima dalje na lagan i zabavan način upravljaju (programiraju) pomoću tableta ili računala.

Što učenici mogu očekivati na ovakvim radionicama?

Učenici će biti podijeljeni u grupe od najviše deset učenika. Svaki učenik će imati svoje radno mjesto koje će sadržavati posljednu verziju Lego WeDo 2.0. robotičkog seta za slaganje robota i tablet za programiranje. Kroz radionice učenici će uz vodstvo i pomoć robo trenera složiti nekolicinu lego projekata te ih programirati da obavljaju razne kreativne zadatke.   Učenici će kroz projektiće surađivati i sa drugim učenicima unutar grupe te međusobno dijeliti svoje ideje, stavove i inovativnosti za vrijeme rada.

Više o Lego WeDo 2.0 setu kojeg ćemo koristiti na radionicama pogledajte na poveznici:

Učenici će programirati svoje robote pomoću novih tableta!

Da li učenici trebaju imati određeno predznanje za uspješno pohađanje radionica?

Učenici ne trebaju imati nikakvo određeno predznanje po pitanju robotike ili korištenja tableta za programiranje. Naš je program osmišljen da na zabavan i kreativan način učenike upozna sa osnovama robotike, korištenja senzora i programiranja te na takav način zainteresirati učenike te ih uvesti u svijet robotike!

Broj prijava je ograničen te će se vremenskim redoslijedom prijava vršiti upisi na radionice.

Za sva dodatna pitanja pišete nam na našu mail adresu: udruga.inovatic@gmail.com ili nam se obratite putem kontakt telefona: 0958838780

Ukoliko ste zainteresirani za naše radionice molimo vas da se prijavite  putem ispod navedene prijavne forme i time osigurate mjesto svome djetetu na ljetnim radionicama!

Prijavna forma:

Galerija slika sa ljetnih radionica;