Održavamo Ljetne  Lego Mindstorms radionice u periodu 3.09. – 7.09.2018.

Radionice će trajati ukupno pet dana (pon – pet) po dva sata dnevno u terminu 17:00 – 19:00.

Radionice će biti organizirane za malu grupu učenika (do 9 učenika) gdje će učenici uz vodstvo iskusnog profesora i trenera robotike imati priliku složiti nekolicinu lego EV3 projekata te uz pomoć tableta programirati lego robote da izvršavaju određene zadatke.

Radionice su namijenjene učenicima uzrasta od 10 do 14 godina.

Pozivamo zainteresirane učenike da upotpune zabavno i edukativno ljetne praznike te se upišu na naše kreativne radionice iz robotike u kojima učeći kroz igru i interakciju stječu razna znanja i vještine.

Što je Lego Mindstorms?

Lego Mindstorms je edukacijski alat proizveden od Lega u svrhu edukacije iz područja robotike. Set za robotiku  sastoji  se većinom od  technic kockica koje odlično služe za izgradnju složenijih lego projekata. Također osim spomenutih kockica koriste se i razni servo motori te niz senzora poput senzora za prepoznavanje različitih boja, senzora za prepoznavanje udaljenosti, senzora dodira te IR senzora. Kako bi mogli zadavati razne naredbe robotu koristimo Lego Mindstorms aplikaciju unutar koje programiramo grafičkim programskim jezikom koji potiče kreativnost te logično i analitičko razmišljanje kod učenika.

Sadržaj radionica?

Na radionicama će učenici koristiti Lego Mindstorms EV3 setove za slaganje raznih robotskih oblika te tablete za programiranje robota. Učenici će nakon što slože svoje robote, iste programirati i testirati na robotskoj stazi. Zadaci robota će biti poput da robot prepoznaje i prati linije pri kretanju, da prepoznaje razne prepreke te ih uspješno zaobilazi, da prepoznaje različite boje te ovisno o tome izvršava određene zadatke i sl.

Predznanje iz robotike i programiranja nije potrebno za pohađanje radionice!

Broj prijava je ograničen te će se vremenskim redoslijedom prijava vršiti upisi na radionice.

Za sva dodatna pitanja pišete nam na našu mail adresu: udruga.inovatic@gmail.com ili nam se obratite putem kontakt telefona: 0958838780

Ukoliko ste zainteresirani za naše radionice molimo vas da se prijavite  putem ispod navedene prijavne forme i time osigurate mjesto svome djetetu na ljetnim radionicama!

Prijavna forma: zatvorena!