First Lego League 2019.

U subotu, 19.1.2019. je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano državno robotičko natjecanje FIRST LEGO League u organizaciju Hrvatskog robotičkog saveza. Hrvatska je jedna od 98 država svijeta u kojoj se održava ovo natjecanje, a ukupno u svijetu sudjeluju preko 320 000 natjecatelja.

Ovogodišnja tema je bila “U orbitu”, a nastupilo je 16 ekipa s 3-10 članova starih od 9 do 16 godina. Svaka ekipa nastupila je u četiri kategorije: projekt, temeljne vrijednosti, tehnički intervju i robotska igra. Dodijeljene su nagrada najuspješnijima u svakoj od kategorija, te za ukupni poredak.

Udruga za robotiku “Inovatic” je sudjelovala na završnici natjecanja u Zagrebu u sastavu učenika: Josip Stepinac, Ivan Stepinac, Luka Šimić, Roko Kljaković-Gašpić, Marko Štrbac pod vodstvom mentora: Jozo Pivac i Marko Janjiš.

U četiri mjeseca priprema naši učenici su proučavali razne uvjete u svemiru, detektirali određene probleme i nudili svoja inovativna rješenja. Na susretu uživo u Zagrebu smo demonstrirali naše istraživačko-inovativne radove. Osim toga, radili smo dosta i na dizajnu i programiranju robota LEGO Mindstorms EV3, koji je bio spreman za obavljanje raznih zadatak prolazeći kroz misije na robo stazi. I sve to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi.

Više o samom natjecanju, pobjednicima i ostalim ekipama možete pogledati OVDJE.

Galerija slika: