First Lego League

FIRST® LEGO® League (FLL) – http://www.firstlegoleague.org/ je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti.

Ovaj program postoji u preko 80 država svijeta, a od 2017. i u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza.

Natjecanje se sastoji od četiri kategorije:

1. PROJEKT u kojem timovi moraju pronaći i istraživati rješenje na aktualan problem vezan uz trenutnu temu.

2. ROBOTSKE IGRE u kojoj je cilj napraviti robota koji efikasno rješava zadane zadatke u vremenski ograničenom roku od dvije i pol minute.

3. TEHNIČKOG INTERVJUA u kojem se ocjenjuju dizajn i konstrukcija robota te njihovi programi.

4. TEMELJNIH VRIJEDNOSTI kojima je cilj poticanje sportskog natjecanja i suradnje nanatjecanju.

Susret uživo:
Na susretu uživo ekipe predstavljaju svoj projekt (u 5 minuta koristeći plakate, intervjue, igre, pjesme, kostime), te rješavaju robotsku igru (predstavljanje tehničkog dizajna robota i demonstraciju rješenja problema).

Zahvaljujući potpori i sufinanciranju od strane Hrvatskog robotičkog saveza (hrobos.hr) u 2019. naša udruga je osigurala dodatna sredstva za uspješniju pripremu i sudjelovanje na ovom tipu natjecanja.

Arhiva natjecanja:

First Lego League 2019.