O nama

O nama:

Udruga za robotiku “Inovatic”, skraćeno  Udruga “Inovatic” je osnovana 2014. u cilju pružanja edukacije mladima u području modernih tehnologija poput robotike, automatike i programiranja. Glavna misija naše udruge je popularizirati robotiku među mladima te ih pripremiti za radne i tehnološke izazove budućnosti. Polaznici naših radionica su mladi zainteresirani učenici koji učenjem kroz igru stječu korisna znanja i vještine. Stalno se trudimo biti u koraku sa trendovima u robotici te na radionicama koristimo moderne alate prilagođene za rad sa djecom. Naši programi su osmišljeni i prilagođeni različitim uzrastima i znanju naših polaznika te su pisani od strane stručnjaka, pedagoga i metodičara iz područja edukacije iz prirodnih i tehničkih znanosti. 

Kroz naš dugogodišnji rad sa mladima smo postali partneri, koordinatori i sudionici raznih projekata i natjecanja iz robotike poput; Croatian Makers lige, Državnih natjecanja mladih tehničara (NMT),  First Lego League (FLL) , World Robot Olympiad (WRO) , Robokup i druga slična robotička natjecanja.

Kao udruga smo aktivna članica Zajednice tehničke kulturu grada Splita (ZTK Split), Hrvatske zajednice za tehničku kulturu (HZTK) te Hrvatskog robotičkog saveza (HROBOS) s kojima ostvarujemo dugogodišnju suradnju.

U našem timu su iskusni i stručni voditelji i predavači, redom profesori i studenti Prirodoslovno-matematičkog sveučilišta u Splitu, koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na svoje učenike. Za vrijeme rada koristimo suvremene metode i pristupe u radu i podučavanju djece. Radimo u moderno opremljenim učionicama, prilagođenim za rad sa polaznicima u malim grupama.

Članovi našeg tima su:

Predsjednik : Jozo Pivac, prof. inf. i tehničke kulture
Tajnica: Snježana Pivac, dipl. učiteljica

Predavači:

  • Jozo Pivac, prof. inf. i tehničke kulture
  • Bruno Bešlić, mag. educ. informatike i tehnike
  • Slavica Jurčević, mag. educ. inf.
  • Marta Vukić, studentica 5. godine usmjerenja informatike i tehnike
  • Duje Topić, student 4. godine Filozofskog fakulteta Split
  • Josip Stepinac, student 2. godine usmjerenja informatike i tehnike

Asistenti:

  • Ivan Stepinac, maturant Elektrotehničke škole Split