Projekt

O projektu:

“Bilo kuda STEM svuda” je projekt je namijenjen jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima.
Glavni cilj projekta je da se provedbom planiranih projektnih aktivnosti osnaži kapacitet OCD-a, pojača međusobna suradnja između udruga, škola i visoko obrazovnih institucija te popularizira STEM među krajnjim korisnicima projekta, djeca dobi 10-14 g.

Nositelj projekta je Udruga za robotiku “Inovatic” koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja.
Partneri na projektu su Udruga zvjezdano selo Mosor, Udruga za promicanje novih tehnologija “RoboBrač”, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Cista velika, Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad i Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu.

Projekt se provodi kroz više različitih projektnih aktivnosti organiziranih u jednodnevne i višednevne radionice: cjelogodišnji ciklusi radionica elementarne robotike, radionice za vrijeme školskih praznika, ljetni kamp te Robotička liga na simulatoru “RoboSim”.


Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn

Trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.)

Projekt se sufinancira 85% iz Europske unije preko Europskog socijalnog fonda i 15% preko Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.