Robokup državno natjecanje 2019.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizirala je Robokup, ekipno natjecanje viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike, koje se održava već dvanaest godina u neprekidnom nizu. Državna razina Robokupa održana je od 25. do 27. siječnja 2019. u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, a ostvarena je u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osnovna škola Vladimir Bosnar bila je domaćin ovogodišnjeg Robokupa.

Na državnoj razini Robokupa sudjelovalo je 60 natjecatelja raspoređenih u 20 tročlanih natjecateljskih ekipa od kojih je bilo 18 iz Republike Hrvatske i 2 iz Bosne i Hercegovine. Natjecateljske ekipe pratilo je 17 mentora. U sklopu Robokupa organizirane su i popratne aktivnosti: radionica za mentore, a za polaznike dječjih vrtića Zvončić iz Zagreba i Zvirek iz Stubičkih Toplica te učenike nižih razreda iz OŠ Vladimir Bosnar pripremljeno je natjecanje u paralelnoj vožnji robotskih kolica.

Natjecatelji su odmjerili znanje rješavajući dva zadatka. U prvom zadatku potrebno je bilo izraditi nekoliko različitih strujnih krugova, a u drugom zadatku trebalo je sastaviti robotičku konstrukciju i napisati programski kod. Na izrađenog robota natjecatelji su smjestili raznobojne loptice. Robot je morao samostalno prepoznati boju loptice i smjestiti je u kutiju odgovarajuće boje.

Našu udrugu na završnici državnog natjecanja su predstavljali učenici: Marko Čikotić, Ivor Krstulović i Luka Arnerić i njihov mentor Jozo Pivac, prof.

Više o samoj završnici državnog natjecanja, ekipama i pobjednicima možete vidjeti OVDJE.

Galerija slika: