SVIJET LEGO ROBOTIKE 1

SVIJET LEGO ROBOTIKE 1 – Lego WeDo 2.0

Svijet lego robotike 1 je početni stupanj našeg kurikuluma lego robotike koji je namijenjen početnicima uzrasta 6-8 godina.

Trajanje programa: 56 školskih sati (8 mjeseci).

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Po završetku programa polaznici ostvaruju pravo upisa u sljedeći stupanj; program Svijet lego robotike 2

Cijena tečaja 400,00 EUR

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego WeDo 2.0 edukacijske setove i WeDo ikonsko za programiranje na zabavan i kreativan način uvodi početnike u čudesan svijet robotike koji nas okružuje.
Koji su to najvažniji sustavi od kojih se sastoji naš svijet, ali i svijet iznad nas možete saznati u ovoj živopisnoj seriji lego projekata izgradnjom i programiranjem robota koji oduzimaju dah.
Program sadrži ukupno šesnaest projekata koje polaznici samostalno izrađuju unutar četiri tematske cjeline: ZABAVNI SUSTAVI 1.0, PROMETNI SUSTAVI 1.0, INDUSTRIJSKI SUSTAVI 1.0 i SVEMIRSKI SUSTAVI.
Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih znanstvenih principa koji se danas koriste.
Gradite, programirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:


ZABAVNI SUSTAVI 1.0
Na koji način koristiti robotiku i moderne tehnologije u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika i tvorca zabavne tehnologije? Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Vrtuljak, Leptir, Humanoid i projekt po slobodnom izboru.


PROMETNI SUSTAVI 1.0
Promet se od davnina koristi za prijevoz robe i/ili ljudi. Tehnologija je znatno unaprijedila kopneni i zračni promet koji se danas odvija u svijetu. Brza, kvalitetna i sigurna prometna povezanost su presudni za kvalitetu života u modernim gradovima svijeta. Kako izgraditi i naučiti upravljati prometnim vozilima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Automobilska utrka, Motocikl, Vatrogasno vozilo i projekt po slobodnom izboru.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 1.0
Razvoj industrije pospješuje rast i razvoj modernih država i gradova svijeta. Sve je veći broj industrijskih i poduzetničkih zona koje su smještene u blizini većih gradova. Svaka od tih zona nužno za svoj rad koristi razne industrijske sustave i strojeve kako bi unaprijedili i ubrzali svoju proizvodnju. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje su tehnički besprijekorne teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Dizalo, Viličar, Manipulator i projekt po slobodnom izboru.


SVEMIRSKI SUSTAVI
Krenite na putovanje ispunjeno astronomijom, inženjerstvom, fizikom i robotima. Svemirski sustavi zahvaljujući razvoju tehnologije čine najveće tehnološke izume čovječanstva i daju nam priliku da bolje razumijemo svemir i stvari iznad nas. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje oduzimaju dah su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Svemirski top, Mars rover, Svemirska letjelica i projekt po slobodnom izboru.