SVIJET LEGO ROBOTIKE 2

SVIJET LEGO ROBOTIKE 2 – Lego WeDo 2.0 Scratch

Svijet lego robotike 2 je drugi stupanj našeg kurikuluma lego robotike koji je namijenjen početnicima uzrasta 9-10 godina i polaznicima koji su uspješno završili program Svijet lego robotike 1.

Trajanje programa: 56 školskih sati (8 mjeseci).

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Po završetku programa polaznici ostvaruju pravo upisa u sljedeći stupanj; program Svijet lego robotike 3.

Cijena tečaja 400,00 EUR

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego WeDo 2.0 edukacijske setove i Scratch 3.0 aplikacijsko okruženje pruža osnovna znanja i vještine iz čudesnog svijeta robotike koji nas okružuje.
Što je potrebno da moderni grad radi kao sat? O računalima, korisnim strojevima i inženjerskim rješenjima koja koristimo gotovo svaki dan možete saznati u ovoj živopisnoj seriji lego projekata izgradnjom i kodiranjem robota koji oduzimaju dah.
Program sadrži ukupno šesnaest projekata koje polaznici samostalno izrađuju unutar četiri tematske cjeline: ZABAVNI SUSTAVI 2.0, PROMETNI SUSTAVI 2.0, INDUSTRIJSKI SUSTAVI 2.0 i ENERGETSKI SUSTAVI 1.0.
Slijedite ovu živopisnu seriju projekata kako biste razumjeli svijet oko sebe izgradnjom i kodiranjem robota. Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih znanstvenih principa koji se danas koriste.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:


ZABAVNI SUSTAVI 2.0

Na koji način koristiti robotiku i moderne tehnologije u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika i tvorca zabavne tehnologije? Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Spirograf, Humanoid, Žabe i Projekt po slobodnom izboru.


PROMETNI SUSTAVI 2.0

Promet se od davnina koristi za prijevoz robe i/ili ljudi. Tehnologija je znatno unaprijedila kopneni i zračni promet koji se danas odvija u svijetu. Brza, kvalitetna i sigurna prometna povezanost su presudni za kvalitetu života u modernim gradovima svijeta. Kako izgraditi i naučiti upravljati naprednim zračnim vozilima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Avion, Dvokrilni avion, Helikopter i Projekt po slobodnom izboru.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 2.0

Razvoj industrije pospješuje rast i razvoj modernih država i gradova svijeta. Sve je veći broj industrijskih i poduzetničkih zona koje su smještene u blizini većih gradova. Svaka od tih zona nužno za svoj rad koriste razne industrijske sustave i strojeve kako bi unaprijedili i ubrzali svoju proizvodnju. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje su tehnički besprijekorne teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Rudnička željeznica, Dizalica, Robotska ruka i Projekt po slobodnom izboru.


ENERGETSKI SUSTAVI 1.0

Energija nam osigurava život i nužna je za razvoj čovječanstva i moderne civilizacije. Energetski sustavi oko nas čine najveće tehničke izume čovječanstva te nam pružaju opskrbu električnom energijom. Koje sve izvore energije koristimo u svakodnevnom životu te kako se energija pretvara iz jednog oblika u drugi su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Vodena brana, Naftna pumpa, Vjetrenjača i Projekt po slobodnom izboru.