SVIJET LEGO ROBOTIKE 2

SVIJET LEGO ROBOTIKE 2 – Lego WeDo 2.0 Scratch

Trajanje programa: 56 školskih sati, listopad 2022.  –  svibanj 2023.

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Pravo upisa:
– početnici uzrasta 10 g.
– polaznici sa završenim programom Svijet lego robotike 1 – Lego WeDo 2.0

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego WeDo 2.0 edukacijske setove i Scratch aplikacijsko okruženje pruža osnovna znanja i vještine iz čudesnog svijeta robotike koji nas okružuje.
Što je potrebno da moderni grad radi kao sat? Računala, korisni strojevi i inženjerska rješenja koja koristimo gotovo svaki dan.
Program sadrži ukupno petnaest projekata koje polaznici samostalno izrađuju unutar četiri tematske cjeline: ZABAVNI SUSTAVI, ENERGETSKI SUSTAVI, INDUSTRIJSKI SUSTAVI i PROMETNI SUSTAVI.
Slijedite ovu živopisnu seriju projekata kako biste razumjeli svijet oko sebe izgradnjom i kodiranjem robota. Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih znanstvenih principa koji se danas koriste.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:


ZABAVNI SUSTAVI 1.0

Na koji način koristiti robotiku i moderne tehnologije u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika i tvorca zabavne tehnologije? Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.


ENERGETSKI SUSTAVI 1.0

Energija nam osigurava život i nužna je za razvoj čovječanstva i moderne civilizacije. Energetski sustavi oko nas čine najveće tehničke izume čovječanstva te nam pružaju opskrbu električnom energijom. Koje sve izvore energije koristimo u svakodnevnom životu te kako se energija pretvara iz jednog oblika u drugi su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 2.0

Razvoj industrije pospješuje rast i razvoj modernih država i gradova svijeta. Sve je veći broj industrijskih i poduzetničkih zona koje su smještene u blizini većih gradova. Svaka od tih zona nužno za svoj rad koriste razne industrijske sustave i strojeve kako bi unaprijedili i ubrzali svoju proizvodnju. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje su tehnički besprijekorne teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.


PROMETNI SUSTAVI 2.0

Promet se od davnina koristi za prijevoz robe i/ili ljudi. Tehnologija je znatno unaprijedila kopneni i zračni promet koji se danas odvija u svijetu. Brza, kvalitetna i sigurna prometna povezanost su presudni za kvalitetu života u modernim gradovima svijeta. Kako izgraditi i naučiti upravljati naprednim zračnim i prometnim vozilima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.


Za dodatne informacije slobodno nam se obratite: