SVIJET LEGO ROBOTIKE 3

SVIJET LEGO ROBOTIKE 3 – Spike Prime Scratch

Svijet lego robotike 3 je treći stupanj našeg kurikuluma lego robotike koji je namijenjen početnicima uzrasta 11-12 godina i polaznicima koji su uspješno završili program Svijet lego robotike 2.

Trajanje programa: 56 školskih sati (8 mjeseci).

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Po završetku programa polaznici ostvaruju pravo upisa u sljedeći stupanj; program Svijet lego robotike 4.

Cijena tečaja 400,00 EUR

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego Spike Prime edukacijske setove i Scratch aplikacijsko okruženje pruža dodatna znanja i vještine iz čudesnog svijeta robotike koji nas okružuje.
Što čini tehnološku razvijenost jednog modernog grada? O obnovljivim izvorima energije, korisnim industrijskim strojevima i vozilima te inženjerskim rješenjima koje koristimo gotovo svaki dan možete saznati u ovoj živopisnoj seriji lego projekata izgradnjom i kodiranjem robota koji oduzimaju dah.
Program sadrži ukupno šesnaest projekata koje polaznici samostalno obrađuju unutar četiri tematske cjeline: ZABAVNI SUSTAVI 3.0, PROMETNI SUSTAVI 3.0, INDUSTRIJSKI SUSTAVI 3.0 I ENERGETSKI SUSTAVI 2.0.
Slijedite ovu živopisnu seriju projekata kako biste razumjeli svijet oko sebe izgradnjom i kodiranjem robota. Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih tehnoloških rješenja koji se danas koriste. Za kraj ne zaboravimo i ona inženjerska rješenja i tehničke tvorevine koje koristimo u slobodno vrijeme za razonodu i/ili učenje kroz zabavu.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:


ZABAVNI SUSTAVI 3.0

Kako se tehnika i robotika može koristit u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika tehnologije i tvorca iste. Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Spirograf, Vrtuljak, Glazbena kutija i Projekt po slobodnom izboru.


PROMETNI SUSTAVI 3.0

Cestovni promet čini prijevoz osoba i/ili stvari cestovnim vozilima. Razvoj tehnologije i automatizacije doprinosi razvoju cestovnog prometa i vozila vozila, ali se sa druge strane susrećemo i sa izazovima poput potrebe za smanjenjem prometnih gužvi i onečišćenjem zraka i okoliša. Koje su najvažnije karakteristike suvremenih prometnih vozila te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima vozila teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Mehanički mjenjač, Trkaće vozilo, Motocikl i Projekt po slobodnom izboru.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 3.0

Industrija je jedan od značajnijih faktora razvijenosti modernih država, te je jedna od glavnih djelatnosti u mnogim gradovima svijeta. Zadnjih nekoliko desetljeća dolazi do značajne automatizacije radnog i proizvodnog procesa unutar industrijskih postrojenja. Riječ je o preciznim i sofisticiranih industrijskim strojevima i uređajima koji ubrzavaju, olakšavaju i čine radni proces sigurnijim za čovjeka. Koje su najvažnije karakteristike takvih strojeva, te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima strojeva teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Manipulator, Razvrstavač boja, CNC uređaj i Projekt po slobodnom izboru.


ENERGETSKI SUSTAVI 2.0

Obnovljivi izvori energije ili „zelena energija“ predstavlja energetski učinkovit način proizvodnje i korištenja energije bez štetnosti za naš okoliš. Veliki broj država u okviru svojih energetskih politika potiče izgradnju postrojenja obnovljivih izvora energije. Kako rade obnovljivi energetski sustavi, te kako izgraditi i naučiti upravljati modelima ovakvih sustava teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Vjetroturbina, Vjetroelektrana, Solarna lampa i Projekt po slobodnom izboru.