SVIJET LEGO ROBOTIKE 3

SVIJET LEGO ROBOTIKE 3 – Spike Prime Scratch

Trajanje programa: 56 školskih sati, listopad 2022.  –  svibanj 2023.

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Pravo upisa:
– početnici uzrasta 11-14 g.
– polaznici sa završenim programom Svijet lego robotike 2 – Lego WeDo 2.0 Scratch

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego Spike Prime edukacijske setove i Scratch aplikacijsko okruženje pruža dodatna znanja i vještine iz čudesnog svijeta robotike koji nas okružuje.
Što čini tehnološku razvijenost jednog modernog grada? Obnovljivi izvori energije, korisni industrijski strojevi i vozila te inženjerska rješenja koja koristimo gotovo svaki dan.
Program sadrži ukupno četrnaest projekata koje polaznici samostalno obrađuju unutar četiri tematske cjeline: ENERGETSKI SUSTAVI, INDUSTRIJSKA VOZILA, INDUSTRIJSKI STROJEVI i ZABAVNI SUSTAVI.
Slijedite ovu živopisnu seriju projekata kako biste razumjeli svijet oko sebe izgradnjom i kodiranjem robota. Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih tehnoloških rješenja koji se danas koriste. Za kraj ne zaboravimo i ona inženjerska rješenja i tehničke tvorevine koje koristimo u slobodno vrijeme za razonodu i/ili učenje kroz zabavu.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:

ENERGETSKI SUSTAVI 2.0

Obnovljivi izvori energije ili „zelena energija“ predstavlja energetski učinkovit način proizvodnje i korištenja energije bez štetnosti za naš okoliš. Veliki broj država u okviru svojih energetskih politika potiče izgradnju postrojenja obnovljivih izvora energije. Kako rade obnovljivi energetski sustavi, te kako izgraditi i naučiti upravljati modelima ovakvih sustava teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.

INDUSTRIJSKA VOZILA 1.0

Industrijska vozila su motorna vozila na koja su ugrađeni uređaji ili oprema za obavljanje specifičnih radova. Imaju izrazite radne sposobnosti podizanja ili guranja velike mase tereta, prvenstveno zahvaljujući svojoj masi, snazi motora, ali i raznim mehanizmima prijenosa gibanja koji im to olakšavaju. Koje su najvažnije karakteristike takvih vozila te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima strojeva teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.

INDUSTRIJSKI STROJEVI 1.0

Industrija je jedan od značajnijih faktora razvijenosti modernih država, te je jedna od glavnih djelatnosti u mnogim gradovima svijeta. Zadnjih nekoliko desetljeća dolazi do značajne automatizacije radnog i proizvodnog procesa unutar industrijskih postrojenja. Riječ je o preciznim i sofisticiranih industrijskim strojevima i uređajima koji ubrzavaju, olakšavaju i čine radni proces sigurnijim za čovjeka. Koje su najvažnije karakteristike takvih strojeva, te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima strojeva teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.

ZABAVNI SUSTAVI 2.0

Kako se tehnika i robotika može koristit u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika tehnologije i tvorca iste. Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite: