WORLD ROBOT OLYMPIAD

WORLD ROBOT OLYMPIAD – natjecateljski program

Trajanje programa: 60 školskih sati, listopad 2023.  –  svibanj 2024.

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Pravo upisa: prošlogodišnji polaznici 11 -19 g. na preporuku predavača/mentora.

Dobna skupina: Juniori: 11-15 | Seniori: 14-19

Kratki opis programa:
WRO – World Robot Olympiad (svjetska robotička olimpijada) se održava u svijetu od 2004. U njoj se na LEGO Mindstorms ili Lego Spike platformi natječu djeca iz cijelog svijeta na nacionalnim natjecanjima, a najbolji dobivaju priliku nastupiti na svjetskoj završnici. Učenici rade zajedno kao tim i pronalaze vlastita rješenja. Vode ih mentori, koji im istovremeno prepuštaju da sami donesu odluke koje će ih dovesti do rezultata. Naglasak na natjecanju je u osmišljanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju  natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine.

Hrvatski robotički savez u suradnji sa mađarskim organizatorom WRO natjecanja – EDUTUS sveučilištem, organizira i provodi ovo natjecanje u našoj zemlji od 2019.

Više o pravilima i kategorijama samog natjecanja pogledajte na: wro.hr

Susret uživo:
Na susretu uživo ekipe predstavljaju svoga robota te rješavaju zadatke na robotskoj stazi prepunoj različitih baza i izazova.

Ovogodišnja državna razina natjecanja se planira održati u svibnju 2024., u Samoboru.

Zahvaljujući potpori i sufinanciranju od strane Hrvatskog robotičkog saveza (hrobos.hr) u 2023. naša udruga je osigurala dodatna sredstva za uspješniju pripremu i sudjelovanje na ovom tipu natjecanja.

Arhiva natjecanja:

WRO 2019.