Završen 1. ciklus besplatnih radionica iz elementarne robotike

Završen 1. ciklus besplatnih radionica iz elementarne robotike

U subotu, 4. lipnja je završio prvi ciklus besplatnih radionica elementarne robotike. Ciklus je trajao sedam tjedana te su sudjelovala ukupno 32 polaznika uzrasta 10 – 14 godina.

Polaznici radionica su stekli osnovne kompetencije iz područja elektronike, mehanike i programiranja te kroz razne projekte prošli osnove elementarne robotike radeći na edukacijskom Fischertechnik ROBOTIC setu.
Cilj je ovakvih radionica učenike kroz praktične primjere upoznati sa mogućnostima edukacijskih alata namijenjenih poučavanju robotike i sličnih sadržaja. Učenici na našim radionicama povezuju različita znanja i vještine te ih primjenjuju na konkretnim primjerima koristeći moderne alata i tehnologije u nastavi. Kroz ovakve radionice učenici usvajaju osnovna znanja i vještine iz primjene strujnih krugova, mehaničkih elemenata i prijenosa, senzora i elektromotora te programiranje i upravljanje autonomnim sustavima. Svi projekti i modeli koji se koriste na radionicama oponašaju stvarne tehničke i automatske sustave koji nas okružuju. Ovakvim pristupom učenici osim što bolje razumijevaju načine rada ovakvih sustava, potiču vlastitu kreativnost i motivaciju za poduzetništvom i kreiranjem vlastitih pametnih sustava koji mogu unaprijediti ljudsko djelovanje.

Sljedeću subotu 11. lipnja krećemo sa novim ciklusom besplatnih radionica, a prijavu možete izvršiti na: Radionice elementarne robotike – Inovatic (udruga-inovatic.hr)

Ciklusi besplatnih radionica elementarne robotike su dio projekta “Bilo kuda STEM svuda”, čiji je nositelj naša udruga, a financiran je od strane Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.

Voditelj radionica je profesor Jozo Pivac, a predavači i asistenti na projektu su volonteri: Josip Stepinac, Ivan Stepinac, Roko Kljaković Gašpić i Mijo Ljubić.

Za galeriju slika kliknite OVDJE.