Znanstvni izazovi sa micro:bitom – IRIM i Institut Ruđer Bošković

RIM u suradnji s Institutom Ruđer Bošković pokreće natječaj “Znanstveni izazovi s micro:bitom”. Ovo je međunarodni natječaj za kreativne radove s micro:bitom u kojem mogu sudjelovati timovi iz svih ustanova koje su uključene u STEM revoluciju, ali i timovi iz drugih zemalja.

Udruga za robotiku “Inovatic” je osvojila prvo mjesto u kategoriji; Borba protiv globalnog zatopljenja uz micro:bit (6-8 razred OŠ) sa temom rada “Micro:bit energetsko štedljiva vrata”.

Učenici koji su radili na projektu uz vodstvo mentora i profesora Jozo Pivac su: Josip Stepinac (7.r.) i Luka Šimić (8.r).

Micro:bit energetsko štedljiva vrata

Udruga za robotiku “Inovatic”

O našem projektu;

Micro:bit projekt prikazuje način energetske štedljivosti ulaznih vrata. U projektu se koristi micro:bit, PIR senzor pokreta, servo motor, LED dioda i solarni panel. Micro:bit ovisno o detekcji pokreta otvara ulazna vrata i uključuje svjetlo na određeno vrijeme. Također se koriste ugrađeni micro:bit senzori svjetlosti koji ovisno o vanjskom osvjetljenju kontroliraju potrebnu jačinu svjetljenja led diode. Micro:bit koristi solarni panel pomoću kojeg puni punjive baterije.

Video snimka;

Pogledajte i ostale prijavljene jako dobre radove OVDJE.