Državno natjecanje iz LEGO robotike: FIRST LEGO LEAGUE 2022.

Državno natjecanje iz LEGO robotike: FIRST LEGO LEAGUE 2022.

23. travnja 2022. smo sudjelovali na First Lego League  – FLL, državnom natjecanje iz robotike koje se održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Naša udruga je ove godine sudjelovala sa čak tri ekipe: Inovatic Storm, InovaTICA Programa i Inovatic Force. Trud, kreativne ideje i zajedništvo krasile su svaku od ovih ekipa koje su se vrijedno pripremale cijelu školsku godinu za natjecanje.

Jedna od naših natjecateljskih ekipa Inovatic Storm, pod vodstvom mentorice Slavice Jurčević i Josipa Stepinca te mlađeg trenera Mije Ljubića, svojim je idejama oduševila ocjenjivače te tako osvojila nagradu za NAJBOLJI INOVATIVNI PROJEKT. Ni preostale tri kategorije nisu bile ništa lošije budući da se baš Storm ekipa plasirala na REGIONALNO FLL natjecanje koje će se održati 14. svibnja 2022. u Sloveniji.

Razmjer ovog uspjeha još je veći kada se u obzir uzme da na FLL-u sudjeluje preko 679 000 djece, odnosno više od 110 zemalja širom svijeta.

Čestitamo i ostalim ekipama na trudu i ogromnoj želji, kao i njihovim mentorima Jozi Pivcu, Tini Vicković i mlađim trenerima Ivanu Stepincu i Roku Kljakoviću Gašpiću.