Ljetni kampovi robotike – Zvjezdano selo Mosor

Ljetni kampovi robotike – Zvjezdano selo Mosor

Udruga za robotiku „Inovatic“ u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor organizira dva LJETNA KAMPA ROBOTIKE za učenike viših razreda osnovne škole. Prvi Kamp će biti održan u vremenu od 4. do 9. srpnja, a drugi od 30. srpnja do 4. kolovoza 2022. Kampovi će biti održani u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem Sitnom.

Ljetni kampovi robotike su dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.). Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“, a jedan od partnera na projektu je Zvjezdano selo Mosor, udruga s dugogodišnjim iskustvom u provedbi proljetnih, ljetnih i zimskih škola za mlade.

Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama sa lošijim socijalnim statusom te kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

Naša udruga i Zvjezdano selo Mosor organiziraju ove Kampove robotike u suradnji s gradom Siskom, ZTK grada Siska, te osnovnim školama iz Sisačko-moslavačke županije. Cilj suradnje je u rad kampova uključiti učenike s područja Sisačko-moslavačke županije pogođenog potresom. U radu svakog od kampova će besplatno sudjelovati po petnaest učenika viših razreda osnovnih škola iz toga kraja. Ljetni kampovi će biti prepuni zabavnih i edukativnih aktivnosti poput svakodnevnih radionica robotike, razgledavanja prirode i kulturnih znamenitosti, odlazaka na kupanje, te astronomskih predavanja i promatranja neba teleskopom.

Voditelj kampa je Tomislav Nikolić, tajnik Zvjezdanog sela Mosor, a voditelj radionica robotike je profesor Jozo Pivac, koji je ujedno i predsjednik Udruge za robotiku „Inovatic“.

Veselimo se nadolazećim ljetnim kampovima i aktivnostima za koje vjerujemo da će navući osmijehe na lica djece kojima je to najviše potrebno.

Više o projektu i partnerima možete pogledati na našim web stranicama:

http://udruga-inovatic.hr/o-projektu/

http://udruga-inovatic.hr/o-partnerima/

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i od strane Ureda za udruge Vlade RH