Održana druga Ljetna škola robotike za djecu 6 – 9 godina

Održana druga Ljetna škola robotike za djecu 6 – 9 godina

U razdoblju 8. 8. – 12. 8. 2022. je održana druga Ljetna škola robotike za polaznike uzrasta 6 – 9 godina.
Ukupno je sudjelovalo 14 polaznika raspoređenih kroz jutarnju i popodnevnu grupu.

Na ovoj Ljetnoj školi robotike pod nazivom „Energija, robotika i život“, polaznici radionica su usvojili osnovna znanja o obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije, tehničkim sustavima koji se koriste u dobivanju i pretvorbi različitih oblika energije, te automatskim uređajima koji koriste električnu energiju u svakodnevnom životu.

Svaki dan Ljetne škole bio je ispunjen raznolikim sadržajima i projektima. Na početku svake radionice polaznici bi se najprije upoznali sa osnovnim znanjem i pojmovima iz energije i robotike, a potom bi slijedio praktičan dio gdje su polaznici radom u paru slagali robotske modele te zatim programirali modele da automatski obavljaju određene radne zadatke.
Na posljetku svakog dana radionica polaznici su sudjelovali u Kahoot kvizu znanja gdje su testirali svoja postignuća iz znanja o Energiji, robotici i njenom utjecaju na ljudske živote.
Posljednji dan radionice je održan završni kviz kako bi polaznici vidjeli svoj napredak u znanju te kako bi proglasili pobjednika u kvizu znanja unutar svake grupe.  

Pobjednici (1. mjesto) kviza svake grupe su svojom pobjedom ostvarili pravo besplatnog sudjelovanje na jednoj od naših narednih škola robotike:
Grupa ujutro:
1. mjesto: Tonko Mladina  
2. mjesto: Duje Simovic
3. mjesto: Antonio Medić

Grupa popodne:
1. mjesto: Marko Vukelić
2. mjesto: Bruno Malčić
3. mjesto: Lily Vranković

Ovakvim cjelovitim pristupom u razvoju znanja, vještina i suradničkog učenja, na radionicama pružamo našim polaznicima osim dobre zabave što bolje razumijevanje načina rada robotskih sustava, poticanje vlastite kreativnosti i motivacije za poduzetništvom i kreiranjem vlastitih pametnih sustava koji mogu unaprijediti ljudsko djelovanje.

Voditelj radionice je bio Jozo Pivac, predsjednik Udruge za robotiku Inovatic, predavači su bili Marta Vukić i Bruno Bešlić te asistent Duje Topić.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Splita iz Javnog poziva za prijavu programa namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Splita za 2022.

Galerija slika:

« od 2 »