Održana treća Ljetna škola robotike za djecu 10 – 14 godina.

Održana treća Ljetna škola robotike za djecu 10 – 14 godina.

U razdoblju 22. 8. – 26. 8. 2022. je održana treća Ljetna škola robotike za polaznike uzrasta 10 – 14 godina.
Ukupno je sudjelovalo 8 polaznika raspoređenih u jednoj jutarnjoj grupi.

Na ovoj Ljetnoj školi robotike pod nazivom „Energija, robotika i život“, polaznici radionica su usvojili osnovna znanja o obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije, tehničkim sustavima koji se koriste u dobivanju i pretvorbi različitih oblika energije, te automatskim uređajima koji koriste električnu energiju u svakodnevnom životu.

Svaki dan Ljetne škole bio je ispunjen raznolikim sadržajima i projektima. Na početku svake radionice polaznici bi se najprije upoznali sa osnovnim znanjem i pojmovima iz energije i robotike, a potom bi slijedio praktičan dio gdje su polaznici radom u paru slagali robotske modele te zatim programirali modele da automatski obavljaju određene radne zadatke.
Na posljetku svakog dana radionica polaznici su sudjelovali u Kahoot kvizu znanja gdje su testirali svoja postignuća iz znanja o Energiji, robotici i njenom utjecaju na ljudske živote.
Posljednji dan radionice je održan završni kviz kako bi polaznici vidjeli svoj napredak u znanju te kako bi proglasili pobjednika u kvizu znanja unutar svake grupe.  

Pobjednik (1. mjesto) kviza u svojoj grupi je pobjedom ostvario pravo besplatnog sudjelovanja na jednoj od naših narednih škola robotike:

1. mjesto: Ivan Vidoš  
2. mjesto: Karlo Kovačević
3. mjesto: Karlo Tomaš

Ovakvim cjelovitim pristupom u razvoju znanja, vještina i suradničkog učenja, na radionicama pružamo našim polaznicima osim dobre zabave što bolje razumijevanje načina rada robotskih sustava, poticanje vlastite kreativnosti i motivacije za poduzetništvom i kreiranjem vlastitih pametnih sustava koji mogu unaprijediti ljudsko djelovanje.

Voditelj radionice je bio Jozo Pivac, predsjednik Udruge za robotiku Inovatic, predavači su bili Marta Vukić i asistent Duje Topić.

Galerija slika:

« od 2 »