Boson & Micro:bit

Micro:bit je džepni mikrokontroler namijenjen djeci i početnicima kako bi naučili kodiranje i elektroniku, dopuštajući im da lako prenesu ideje u DIY (uradi sam) digitalne igre, interaktivne projekte i robotiku. Boson Kit je nagrađen s pet zvjezdica u dodjeli nagrada 2018. godine.

Da bismo istražili još više mogućnosti s Mikro:bitom, kombinirali smo ga s DFRobotovim Boson modulima, skupom modulariziranih elektroničkih blokova, prikladnih za svu djecu kako bi započeli svoje stvaralačko putovanje.

DFRobotov Boson starter kit za Micro:bit sadrži 8 dobro odabranih modula, koji pokrivaju najpopularnije digitalne i analogne senzore i motore, podržavajući interakciju zvuka, svjetla i pokreta. Moduli komuniciraju s mikro:bitom preko 3-pin sučelja i savršeno su kompatibilni s Microsoft MakeCode i Python programskim jezikom.

Uz elektroničke module koje u sebi sadrži set poput raznih spomenutih senzora i motora koristimo još i dodatne LEGO kockice koje služe djeci pri gradnji, odnosno slaganju raznih tehničkih konstrukcija.

Cilj ovog programa je razvijati kod djece sposobnost programiranja, poticati kreativnost i inovativnost u radu kroz razne projektne zadatke.

Na radionicama djeca dobiju uputstva u obliku projektnih zadataka, gdje koristeći lego kockice prvo slažu određene konstrukcije bez posebnih uputa za slaganje (freestyle). Zatim koristeći razne senzore i motore iz seta automatiziraju projekt te uz pomoć Micro:bit-a programiraju da obavlja određene zadatke.

Ovaj program je namijenjen učenicima uzrasta od 10 godina koji su početnici ili su prošli neki od naših nižih programa poput Lego Wedo programa.

Neke od projekata sa naših radionica možete pogledati ovdje:

Boson set i Lego – Svjetionik

Boson set i Lego – Ventilator

Boson set i Lego – Avion

Boson set i Lego – Pametna kućna rasvjeta

Boson set i Lego – Robot humanoid