SVIJET LEGO ROBOTIKE 4

SVIJET LEGO ROBOTIKE 4 – Spike Prime Scratch

Svijet lego robotike 4 je četvrti stupanj našeg kurikuluma lego robotike koji je namijenjen početnicima uzrasta 13-14 godina i polaznicima koji su uspješno završili program Svijet lego robotike 3.

Trajanje programa: 56 školskih sati (8 mjeseci).

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Po završetku programa polaznici uz preporuku predavača ostvaruju pravo upisa u natjecateljske lego programe: First Lego League (FLL) i World Robot Olympiad (WRO).

Cijena tečaja 400,00 EUR

Kratki sažetak po cjelinama:


ZABAVNI SUSTAVI 4.0

Kako se tehnika i robotika može koristit u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika tehnologije i tvorca iste. Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Sigurnosni sef, Zabavna mašina, Robotski čuvar i Projekt po slobodnom izboru.


PROMETNI SUSTAVI 4.0

Zračni promet čini prijevoz osoba i/ili stvari zračnom plovidbom, kao i bilo koja druga uporaba ili djelovanje u zračnom prostoru. Koje su najvažnije karakteristike zračnog prometa i vozila te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima letjelica teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Helikopter, Nagibni zrakoplov, Simulator leta i Projekt po slobodnom izboru.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 4.0

Industrija je jedan od značajnijih faktora razvijenosti modernih država, te je jedna od glavnih djelatnosti u mnogim gradovima svijeta. Zadnjih nekoliko desetljeća dolazi do značajne automatizacije radnog i proizvodnog procesa unutar industrijskih postrojenja. Riječ je o preciznim i sofisticiranih industrijskim strojevima i uređajima koji ubrzavaju, olakšavaju i čine radni proces sigurnijim za čovjeka. Koje su najvažnije karakteristike takvih strojeva, te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima strojeva teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta: Dizalo, Pokretna traka, Višenamjenski razvrstavač i Projekt po slobodnom izboru.


ROBOTSKO VOZILO 1.0

Robotsko vozilo podrazumijeva svako autonomno vozilo koje se kreće u potpunosti samostalno, bez upravljanja ili direktnog djelovanja od strane čovjeka. Najčešće se koriste u zabavne svrhe ili da zamjenu ljudsko djelovanje u područjima koja su čovjeku nedostupna ili predstavljaju određenu vrstu opasnosti. Koje sve najvažnije komponente, motore i senzore robotska vozila koriste te kako izgraditi i naučiti upravljati modelom robotskog vozila teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz jedan kompleksan projekt.