SVIJET LEGO ROBOTIKE 4

SVIJET LEGO ROBOTIKE 4 – Spike Prime Scratch

Trajanje programa: 56 školskih sati, listopad 2022.  –  svibanj 2023.

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Pravo upisa: polaznici sa završenim programom Svijet lego robotike 3 – Lego Spike Prime.

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego Spike Prime edukacijske setove i Scratch aplikacijsko okruženje pruža napredno znanje i vještine iz čudesnog svijeta robotike koji nas okružuje.
Što čini tehnološku i prometnu razvijenost modernog grada? Dobra prometna povezanost, korisna vozila te inženjerska rješenja koja koristimo gotovo svaki dan.
Program sadrži ukupno dvanaest projekata koje polaznici samostalno izrađuju unutar četiri tematske cjeline: ZRAČNA VOZILA, CESTOVNA VOZILA, ROBOTSKO VOZILO i ZABAVNI SUSTAVI.
Slijedite ovu živopisnu seriju raznih projekata kako biste razumjeli svijet oko sebe izgradnjom i kodiranjem robota. Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih tehnoloških rješenja koji se danas koriste. Za kraj ne zaboravimo i ona inženjerska rješenja i tehničke tvorevine koje koristimo u slobodno vrijeme za razonodu i/ili učenje kroz zabavu.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:

ZRAČNA VOZILA 1.0

Zračni promet čini prijevoz osoba i/ili stvari zračnom plovidbom, kao i bilo koja druga uporaba ili djelovanje u zračnom prostoru. Koje su najvažnije karakteristike zračnog prometa i vozila te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima letjelica teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.

CESTOVNA VOZILA 1.0

Cestovni promet čini prijevoz osoba i/ili stvari cestovnim vozilima. Razvoj tehnologije i automatizacije doprinosi razvoju cestovnog prometa i vozila vozila, ali se sa druge strane susrećemo i sa izazovima poput potrebe za smanjenjem prometnih gužvi i onečišćenjem zraka i okoliša. Koje su najvažnije karakteristike suvremenih prometnih vozila te kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim modelima vozila teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.

ROBOTSKO VOZILO 1.0

Robotsko vozilo podrazumijeva svako autonomno vozilo koje se kreće u potpunosti samostalno, bez upravljanja ili direktnog djelovanja od strane čovjeka. Najčešće se koriste u zabavne svrhe ili da zamjenu ljudsko djelovanje u područjima koja su čovjeku nedostupna ili predstavljaju određenu vrstu opasnosti. Koje sve najvažnije komponente, motore i senzore robotska vozila koriste te kako izgraditi i naučiti upravljati modelom robotskog vozila teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz jedan kompleksan projekt.

ZABAVNI SUSTAVI 3.0

Kako se tehnika i robotika može koristit u zabavne svrhe? Što čini razliku između krajnjeg korisnika tehnologije i tvorca iste. Možemo li kroz svijet robotike postati izumitelj, koji će samostalno izgraditi i naučiti upravljati zabavnim sustavima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite: