SVIJET LEGO ROBOTIKE 1

SVIJET LEGO ROBOTIKE 1 – Lego WeDo 2.0

Trajanje programa: 56 školskih sati, listopad 2022.  –  svibanj 2023.

Dinamika održavanja: jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

Pravo upisa:
– početnici uzrasta 7-9 g.
– prošlogodišnji polaznici (predškolci) koji ovu školsku godinu pohađaju 1. razred O.Š.

Kratki opis programa:
Ovaj program koristeći Lego WeDo 2.0 edukacijske setove i WeDo ikonice za programiranje na zabavan i kreativan način uvodi početnike u čudesan svijet robotike koji nas okružuje.
Koji su to najvažniji sustavi od kojih se sastoji naš svijet, ali i svijet iznad nas možete saznati u ovoj živopisnoj seriji lego projekata izgradnjom i kodiranjem robota koji oduzimaju dah.
Program sadrži ukupno četrnaest projekata koje polaznici samostalno izrađuju unutar četiri tematske cjeline: PRIRODNI SUSTAVI, INDUSTRIJSKI SUSTAVI i, PROMETNI SUSTAVI i SVEMIRSKI SUSTAVI.
Svaki projekt pruža vam da kroz praktično iskustvo lakše razumijete neke od najimpresivnijih znanstvenih principa koji se danas koriste.
Gradite, kodirajte i učite uz naše lego projekte!

Kratki sažetak po cjelinama:


PRIRODNI SUSTAVI 1.0
Vratite se prirodi i povedite robote sa sobom! Saznajte koliko životinje i biljke koje nas okružuju doista mogu biti inventivne i maštovite, a zatim ih rekreirajte pomoću kockica i koda. Ovaj ciklus će vas voditi kroz džunglu znanja i inženjerskih rješenja koje je osmislila sama Majka Priroda, koja je bila inspiracija za bezbrojne kreatore i znanstvenike. Sigurno ćete dobiti zdravu dozu biologije, znanosti, inženjerstva, programiranja i fascinantnih trivijalnosti iz zoologije kroz odabrana tri projekta koja se obrađuju u ovoj cjelini.


INDUSTRIJSKI SUSTAVI 1.0
Razvoj industrije pospješuje rast i razvoj modernih država i gradova svijeta. Sve je veći broj industrijskih i poduzetničkih zona koje su smještene u blizini većih gradova. Svaka od tih zona nužno za svoj rad koriste razne industrijske sustave i strojeve kako bi unaprijedili i ubrzali svoju proizvodnju. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje su tehnički besprijekorne teme su ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.


PROMETNI SUSTAVI 1.0
Promet se od davnina koristi za prijevoz robe i/ili ljudi. Tehnologija je znatno unaprijedila kopneni i zračni promet koji se danas odvija u svijetu. Brza, kvalitetna i sigurna prometna povezanost su presudni za kvalitetu života u modernim gradovima svijeta. Kako izgraditi i naučiti upravljati zračnim i prometnim vozilima su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz tri projekta.


SVEMIRSKI SUSTAVI
Krenite na putovanje ispunjeno astronomijom, inženjerstvom, fizikom i robotima. Svemirski sustavi zahvaljujući razvoju tehnologije čine najveće tehnološke izume čovječanstva i daju nam priliku da bolje razumijemo svemir i stvari iznad nas. Kako izgraditi i naučiti upravljati svim ovim konstrukcijama koje oduzimaju dah su teme ove cjeline koja se obrađuje kroz četiri projekta.


Za dodatne informacije slobodno nam se obratite: