O nama

Udruga za robotiku “Inovatic”, skraćeno  Udruga “Inovatic” je osnovana 2014. u cilju edukacije iz područja modernih tehničkih disciplina, poput robotike, automatike i programiranja. Glavna misija naše udruge je popularizirati robotiku među mladima u našoj sredini te ih pripremiti za radne izazove modernog društva. Naši članovi su mladi zainteresirani učenici koji imaju sklonosti prema tehnologiji i općenito tehničkom stvaralaštvu te im naše aktivnosti predstavljaju dodatni izvor za stjecanje znanja i razvijanje svojih tehničkih vještina.  Edukacijske alate koje koristimo na radionicama su namijenjeni prvenstveno poučavanju u području robotike i automatike te su zbog svoje učinkovitosti i brzine realizacije jako atraktivan i popularan alat među mladima.

Kroz naš dugogodišnji rad sa mladima smo postali partneri, koordinatori i sudionici raznih projekata i natjecanja iz robotike za mlade poput; Croatian Makers projekta, Državnih natjecanja mladih tehničara (NMT),  First Lego League (FLL) natjecanje, World Robot Olympiad (WRO) natjecanje, Robokup natjecanje i druga slična robotička natjecanja.

Kao udruga smo aktivna članica Zajednice tehničke kulturu grada Splita (ZTK Split), Hrvatske zajednice za tehničku kulturu (HZTK) te Hrvatskog robotičkog saveza (HROBOS).

U našem timu su iskusni i stručni voditelji i predavači, redom profesori i studenti Prirodoslovno-matematičkog sveučilišta u Splitu koji motivirano i sustavno prenose svoja znanja i vještine na svoje članove. Za vrijeme rada koristimo suvremene metode i pristupe učenja iz područja robotike. Radimo u moderno opremljenim učionicama, prilagođenim za rad sa učenicima u malim grupama.
Plan i program rada prilagođavamo uzrastu i stupnju znanja naših članova te provodimo njihovo kontinuirano praćenje i vrednovanje. Izrađujemo cjelogodišnja izvješća uspjeha naših članova na kraju školske godine te sukladno njima kreiramo programe sljedećih godina kako bi naši članovi u što kontroliranijim uvjetima mogli razvijati svoja znanja i vještine.

Članovi našeg tima su:

Predsjednik : Jozo Pivac, prof. inf. i tehničke kulture

Tajnica: Snježana Pivac, dipl. učiteljica

Predavač: Bruno Bešlić, bacc. informatike i tehnike

Predavačica: Slavica Jurčević, mag. educ. inf.

Predavačica: Anđela Bazina, bacc. informatike i tehnike

Predavačica: Nina Ćurković, bacc. informatike i tehnike