Održan prvi splitski kamp robotike u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

Održan prvi splitski kamp robotike u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

U razdoblju 25. 7. – 1. 8. 2022. u Udruzi Inovatic, u Splitu je održan prvi besplatni Ljetni kamp robotike u sklopu EU projekta „Bilo kuda STEM svuda“.

Na prvom splitskom kampu je sudjelovalo petnaest djece liječenih od malignih bolesti koji su korisnici Udruge Sanus, u pratnji njihovih voditeljica, Boženka Anić i Ivana Klarić te volonterki, Tea Vučković i Petra Baković

Za vrijeme trajanja kampa sudionici su pohađali radionice robotike koje je vodio profesor Jozo Pivac uz pomoć volontera: Slavice Jurčević, Josipa Stepinca i Ivana Stepinca.

Na radionicama robotike se kroz praktične primjere usvajalo elementarno znanje i vještine iz robotike kroz izradu zabavnih projekata poput izrade robotske ruke, robo plesača, robotske dizalice te ostale po želji robotske kreacije i izumi koje su sudionici samostalno osmislili te izradili.

Oprema koja se koristila na radionicama robotike je nabavljena u sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“, sa svrhom jačanja kapaciteta Udruge Inovatic poput: prijenosnih računala, interaktivnih ploča, projektora, te Lego Spike Prime i Lego Mindstorms EV3 robotskih setova.

Osim  radionica robotike polaznici kampa su provodili ostatak vremena također sadržajno i zabavno; sudjelovali su na raznim edukativnim radionicama iz STEM područja koje su držale volonterke Tea Vučković i Petra Baković, te su također odlazili na izlete razgledavajući prirodne i kulturne znamenitosti naše lijepe Dalmatinske zagore.

Voditelj kampa je bio Jozo Pivac, predsjednik Udruge Inovatic te ujedno voditelj projekta „Bilo kuda STEM svuda“.

Ljetni kampovi robotike su dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 1.980.693,34 kn, a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13.07.2021. do 13.07.2023.). Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“.

« od 2 »

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.