Održan drugi ciklus ljetnih radionica 2019.

Održan drugi ciklus ljetnih radionica 2019.

U razdoblju 19.8. – 30.8.2019.  su održana dva tjedna ciklusa Ljetnih radionica robotike. Na radionicama je ukupno sudjelovalo četrdeset učenika osnovnih škola, podijeljenih u dvije dobne skupine; mlađi uzrast (6-8 g.) i stariji uzrast (9-14 g.)
Polaznici su uz vodstvo naših predavača i asistenata slagali i programirali zanimljive projekte poput humanoidnih robota, raznih robotskih vozila te ostale kreativne projekte iz Lego education i Makeblock robotičkih platformi za djecu.
Slagati razne konstrukcije i mehanizme, koristiti elektroničke elemente, motore i senzore te sve to povezivati sa aplikacijom za programiranje i upravljanje robotima je predstavljalo djeci uzbudljive izazove koji su kroz igru, druženje i timski rad uspješno savladali.
Osim izrade spomenutih projekata polaznici su sudjelovali u raznim međusobnim natjecanjima poput borbi robota, savladavanju raznih robotskih staza te igre robota nogometaša.
Veselimo se nadolazećim zimskim radionicama, a do tada možete pogledati najistaknutija videa i slike sa naših ljetnih radionica 🙂

Videa:

Robotska ruka:

Mindstorms borbe humanoida:

Wedo borbe humanoida:

Mbot prati crtu i zaobilazi prepreku:

Codey Rocky nogometaši:

Codey Rocky prati boje i zaobilazi prepreku:

 

Slike:

« od 3 »