Starije objave

 • Završetak cjelogodišnjih radionica u 2022./2023.

  Sa datumom 9. lipnja 2023. smo uspješno završili osmu po redu školsku godinu od kada provedimo cjelogodišnje radionice robotike za učenike 6-18 g.

 • RoboSim liga – “Bilo kuda STEM svuda”

  U sklopu projekta „Bilo kuda STEM svuda“, financiranog iz europskog socijalnog fonda, organiziramo online robotičku ligu u simulatoru.

 • Besplatne Proljetne radionice 2023. “Bilo kuda STEM svuda”.

  U razdoblju 11.4. – 14.4. 2023. provodimo besplatne Proljetne radionice u sklopu esf projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

 • Prijave na ciklus besplatnih višednevne radionice elementarne robotike “Bilo kuda STEM svuda”

  Otvorene su prijave za novi besplatan ciklus višednevnih radionica elementarne robotike.

 • Prijave za sudjelovanje na radionici Festivala znanosti 2023.

  I ove godine naša udruga u suradnji sa partnerom Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Splitu organizira besplatnu dvodnevnu radionicu povodom nadolazećeg Festivala znanosti 2023. i projekta “Bilo kuda STEM svuda”, čiji je korisnik naša udruga, a projekt je sufinanciran sredstvima iz europskog socijalnog fonda.

 • Besplatne Zimske radionice 2023. “Bilo kuda STEM svuda”

  U razdoblju 22.2. – 25.2. 2023. provodimo besplatne Zimske radionice u sklopu esf projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

 • Besplatne radionice: STEAM u Splitu – Male biSTre glavice!

  U sklopu organizacije Split Tech City projektnih aktivnosti: Male biSTre glavice, Udruga Inovatic organizira besplatne radionice za djecu od 10-14 godina na adresi Velebitska 32, Split:

 • Održana treća Ljetna škola robotike za djecu 10 – 14 godina.

  U razdoblju 22. 8. – 26. 8. 2022. je održana treća Ljetna škola robotike za polaznike uzrasta 10 – 14 godina.Ukupno je sudjelovalo 8 polaznika raspoređenih u jednoj jutarnjoj grupi.

 • Održane tri Ljetne škole robotike na Braču u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

  U razdoblju od 14. 7. do 14. 8. 2022., Udruga „RoboBrač“ je održala ukupno tri besplatne Ljetne škole robotike namijenjene osnovnoškolcima sa područja otoka Brača.

 • Održana druga Ljetna škola robotike za djecu 6 – 9 godina

  U razdoblju 8. 8. – 12. 8. 2022. je održana druga Ljetna škola robotike za polaznike uzrasta 6 – 9 godina.Ukupno je sudjelovalo 14 polaznika raspoređenih kroz jutarnju i popodnevnu grupu.

 • Prijave za Ljetnu školu robotike 2022. uzrasta 10 – 14 godina.

  Otvorili smo prijave za Ljetnu školu robotike na temu: Energija, robotika i život.Radionice su namijenjene polaznicima uzrasta 10 – 14 godina, a održavati će se u razdoblju 22. 8. – 26 .8. 2022. u terminu kroz jutro 9:00 – 12:00.

 • Održan drugi Ljetni kamp robotike na Zvjezdanom selu Mosor u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

  U razdoblju od 30. 7. do 3. 8. 2022., u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor u Gornjem Sitnom je održan drugi besplatni Ljetni kamp robotike namijenjen djeci s područja Sisačko-moslavačke županije zahvaćenog nedavnim potresom.

 • Održan prvi splitski kamp robotike u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

  U razdoblju 25. 7. – 1. 8. 2022. u Udruzi Inovatic, u Splitu je održan prvi besplatni Ljetni kamp robotike u sklopu EU projekta „Bilo kuda STEM svuda“.

 • Održana prva Ljetna škola robotike za djecu 6 – 9 godina

  U razdoblju 11. 7. – 15. 7. 2022. je održana prva Ljetna škola robotike za polaznike uzrasta 6 – 9 godina.Ukupno je sudjelovalo 16 polaznika raspoređenih kroz jutarnju i popodnevnu grupu.

 • Održan prvi Ljetni kamp robotike na Zvjezdanom selu Mosor u sklopu EU projekta “Bilo kuda STEM svuda”.

  U razdoblju 4. 7. – 9. 7. 2022. na Zvjezdanom selu Mosor je održan prvi besplatni Ljetni kamp robotike namijenjen djeci sa područja zahvaćenih potresom Sisačko-moslovačke županije.

 • Završetak cjelogodišnjih radionica u škol. god. 2021./2022.

  Sa datumom 22. lipnja 2022. smo uspješno završili sedmu po redu školsku godinu od kada provedimo cjelogodišnje radionice robotike. Veliko nam je zadovoljstvo da iz godine u godinu postajemo sve aktivniji te upisujemo sve više zainteresirane djece u naše cjelogodišnje programe.

 • Prijave za ljetna školu robotike 2022. za polaznike 6 – 9 godina.

  Za najmlađe robotičare/ke ovo ljeto smo pripremili dva ciklusa Ljetnih škola robotike na temu: Energija, robotika i život.Radionice su namijenjene polaznicima uzrasta 6 – 9 godina, a svaki ciklus radionica će trajati dvadeset školskih sati raspoređenih u pet dana škole.

 • Poziv udrugama za prijavu na Ljetne kampove robotike.

  Pozivamo sve zainteresirane udruge koje se bave osjetljivom skupinom djece na njihovu suradnju i sudjelovanje na besplatnim Ljetnim kampovima robotike koje organiziramo ovo ljeto na splitskom kampusu.

 • Ljetni kampovi robotike – Zvjezdano selo Mosor

  Udruga za robotiku „Inovatic“ u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor organizira dva LJETNA KAMPA ROBOTIKE za učenike viših razreda osnovne škole. Prvi Kamp će biti održan u vremenu od 4. do 9. srpnja, a drugi od 30. srpnja do 4. kolovoza 2022. Kampovi će biti održani u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem […]

 • Završen 1. ciklus besplatnih radionica iz elementarne robotike

  U subotu, 4. lipnja je završio prvi ciklus besplatnih radionica elementarne robotike. Ciklus je trajao sedam tjedana te su sudjelovala ukupno 32 polaznika uzrasta 10 – 14 godina.

 • DRŽAVNI PRVACI 15. ROBOKUPA!

  Naši robotičari osvojili zlato na državnom prvenstvu iz elementarne robotike – 15. ROBOKUP-u, koje je održano 14. – 15. svibnja u Stubičkim Toplicama, točnije hotelu Matija Gubec.

 • Festival znanosti 2022.

  Na ovogodišnjem Festivalu znanosti smo u suradnji sa partnerom Zvjezdano selo Mosor na projektu “Bilo kuda STEM svuda”, održali dvije radionice robotike u OŠ Spinut, Split. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je Život, a mi smo uspješno naš projekt “Bilo kuda STEM svuda” kroz besplatne radionice prezentirali učenicima 6. r. OŠ Spinut te im na takav […]

 • Osvojeno 2. mjesto na županijskom ROBOKUP-u 2022.

  Na splitskom Pmf-u, je održana županijska razina natjecanja ROBOKUP 2022. – natjecanje iz elementarne robotike. Organizatori su bili Zajednica tehničke kulture grada Splita i Udruga za robotiku „Inovatic“. Natjecanju je pristupilo šest ekipa (17 učenika) iz osnovnih škola i udruga s područja Trogira, Splita i Ciste Velike.

 • Državno natjecanje iz LEGO robotike: FIRST LEGO LEAGUE 2022.

  23. travnja 2022. smo sudjelovali na First Lego League  – FLL, državnom natjecanje iz robotike koje se održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Naša udruga je ove godine sudjelovala sa čak tri ekipe: Inovatic Storm, InovaTICA Programa i Inovatic Force. Trud, kreativne ideje i zajedništvo krasile su svaku od ovih ekipa koje […]

 • Proljetna radionica u Zvjezdanom selu mosor

  U zvjezdarnici naših partnera na projektu “Bilo kuda STEM svuda”, udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM) u Gornjem Sitnom je 19. travnja održana jednodnevna radionica za učenike osnovnih škola. Pohađalo ju je ukupno dvanaest učenika iz Splitsko-dalmatinske županije i grada Zaboka.

 • Proljetne radionice robotike 2022. “Bilo kuda STEM svuda”

  U periodu 19.4. – 21.4. 2022. su održane trodnevne radionice robotike za učenike uzrasta 10-14 g. Polaznici su se upoznali sa Lego Mindstorms EV3 edukacijskim setom te su konstruirali i programirali robotsko vozilo. Posljednji dan radionica naučena znanja su primjenjivali na stazi te su programirali robotsko vozilo da u što kraćem vremenskom periodu prijeđe istu. […]

 • Proljetne radionice robotike 2022.

  Povodom nadolazećih proljetnih praznika organiziramo za djecu uzrasta 6-9 godina kreativne radionice iz robotike i programiranja u periodu 19.4. -21.4.2022.I ove godine smo pripremili zanimljive tematske projekte koje će polaznici radionica slagati i programirati uz dosta zabave i novog iskustva.

 • Besplatne Proljetne radionice robotike 2022.

  Još jednu u nizu aktivnosti koju provodimo u sklopu projekta “Bilo kuda STEM svuda” uskoro ćemo provesti u djelo. Kako nam se bliže proljetni praznici, vrijeme je i za prve u nizu VIŠEDNEVNIH RADIONICA za vrijeme školskih praznika. Proljetni ciklus će se održati od 19.4. do 21.4. u dva popodnevna termina, a ovoga puta to […]

 • 1. Ciklus radionica Elementarne robotike

  Naziv našeg projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije i Vlade RH napokon dobiva svoj puni smisao – “Bilo kuda STEM svuda”.Ovaj mjesec smo počeli sa provedbom prvoga ciklusa besplatnih radionica elementarne robotike za polaznike 10-14 godina. Ciklus će trajati 16 školskih sati raspoređenih u periodu od dva mjeseca, unutar kojih će polaznici dolaziti u naše učionice […]

 • ROBOKUP 2022. – županijska razina

  Zajednica tehničke kulture grada Splita i Udruga Inovatic i ove su godine organizatori županijske razine 15. po redu Robokupa. Natjecanje će se održati 29. travnja 2022. godine u 9.00 sati, a domaćin natjecanja ponovno je Prirodoslovno-matematički fakultet Split. Svi zainteresirani učitelji i mentori ekipe mogu prijaviti najkasnije do 14. travnja 2022.Više o natjecanju pročitajte na […]

 • Besplatni tečajevi elementarne robotike

  Ciklusi ovih tečajeva su zamišljeni kao višednevne radionice iz elementarne robotike. Jedan ciklus tečaja bi trajao otprilike 16 školskih sati te bi se radionice održavale jednom tjedno po blok školski sat. Ciklusi tečajeva se tematski ne nastavljaju već se isti program ponavlja iznova, stoga polaznici koji su već sudjelovali u jednom od ciklusa tečaja ne […]

 • Projekt “Bilo kuda STEM svuda”

  Udruga za robotiku „Inovatic“ nositelj je projekta pod nazivom “Bilo kuda STEM svuda” kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade RH. Namijenjen je jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD-a) te popularizaciji STEM-a među mladima. Projekt se provodi kroz više različitih projektnih aktivnosti organiziranih u jednodnevne i višednevne radionice: cjelogodišnji ciklusi radionica elementarne robotike, […]

 • Zimske radionice robotike 2022.

  U periodu 3.1. – 5.1. 2022. smo održali zimske radionice robotike za osnovnoškolce. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 30 polaznika, raspoređenih u dvije dobne skupine zavisno o uzrastu.Mlađi polaznici su izrađivali Lego Spike saonice projekt, a stariji Lego Spike Rudolf projekt.

 • Završetak izvanškolske aktivnosti 2020./2021.

  Sa datumom 30. lipnja 2021. smo uspješno završili izvanškolsku aktivnost robotike u ovoj školskoj godini. Veliko nam je zadovoljstvo da je usprkos pandemiji preko 250 djece uspješno završilo izvanškolsku aktivnost u ovoj školskoj godini te zasluženo dobili diplome. Čestitamo svim našim članovima koji su vrijedno i marljivo radili ovu godinu te se veselimo novoj školskoj […]

 • Otvaramo upise u nove grupe na novoj lokaciji!

  Zbog velikog interesa za pohađanje naših radionica iz robotike od 16.11.2020. radionice provodimo na još jednoj lokaciji gdje planiramo upisati sve zainteresirane koji se nisu uspjeli upisati u prvom jesenskom krugu. Novi prostor se nalazi u tzv. Plavoj zgradi, poznatoj i kao Anićeva zgrada, na križanju Velebitske i Bušićeve ulice.

 • Počele su radionice robotike u novoj školskoj godini 2020./2021.

  Počeli smo sa radionicama iz robotike u ovoj školskoj godini 2020./21 u kojoj očekujemo puno radnih izazova te zabavnih projekata i natjecanja. Kao i do sada naše stare/nove članove smo rasporedili u raznovrsne programe, prilagođene njihovom uzrastu i znanju. Više o programima i robotima možete pogledati u izborniku “PROGRAMI”. Posebno nam je zadovoljstvo što imamo […]

 • Održan četvrti ciklus ljetnih radionica robotike u kolovozu 2020.

  U razdoblju od 17.08.2020. – 21.08.2020. održane su Ljetne radionice robotike u kolovozu na kojima je sudjelovalo dvanaest polaznika, uzrasta 6 do 12 godina.

 • Održan treći ciklus ljetnih radionica robotike u kolovozu 2020.

  U razdoblju od 10.08.2020. – 14.08.2020. održane su Ljetne radionice robotike u kolovozu na kojima je sudjelovalo dvanaest polaznika, uzrasta 7 do 12 godina.

 • Održan drugi ciklus ljetnih radionica robotike 2020.

  U razdoblju od 20.07.2020. – 24.07.2020. održane su Ljetne radionice robotike na kojima je sudjelovalo šesnaest polaznika, uzrasta 6 do 12 godina.

 • Održan prvi ciklus ljetnih radionica robotike 2020.

  U razdoblju od 13.07.2020. – 17.07.2020. održane su Ljetne radionice robotike na kojima je sudjelovalo sedamnaest polaznika, uzrasta 6 do 12 godina

 • Ljetne radionice robotike 2020.

  Pozivamo svu zainteresiranu djecu da se i ovo ljeto pridruže našim radionicama iz robotike te na zabavan i edukativan način upotpune svoje ljetne praznike. Radionice su namijenjene polaznicima uzrasta 6 – 12 g. kojima izazov predstavlja slagati i programirati razne projekte iz robotike.

 • Robotička simulacijska liga (ROSIL)

  Udruga Inovatic zajedno sa Hrvatskim robotičkim savezom organizira Robotičku simulacijsku ligu (ROSIL). Online liga je besplatna za sve sudionike, natjecateljskog je karaktera i usmjerena je prema svim udrugama i školama u Hrvatskoj za djecu od 4. do 8. razreda, koje zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti provoditi tradicionalne radionice iz robotike. Djeca koja su 3. […]

 • Online edukcija iz robotike!

  Pokrećemo online edukaciju iz robotike za onu djecu koja žele od doma učiti, stvarati i programirati robote! Aplikacije u obliku raznih simulatora koje ćemo koristiti u online edukaciji su osmišljene prvenstveno za poučavanje djece robotici te im omogućuju da na zabavan i kreativan način izrađuju te programiraju razne oblike robota, senzora i motora. Neke od […]

 • Zimske radionice Lego robotike 2020.

  U razdoblju 02.01.2020. – 04.01.2020. su održane Zimske radionica robotike na kojima je sudjelovalo dvadeset i troje polaznika, uzrasta 6 do 9 godina.

 • Održan drugi ciklus ljetnih radionica 2019.

  U razdoblju 19.8. – 30.8.2019.  su održana dva tjedna ciklusa Ljetnih radionica robotike. Na radionicama je ukupno sudjelovalo četrdeset učenika osnovnih škola, podijeljenih u dvije dobne skupine; mlađi uzrast (6-8 g.) i stariji uzrast (9-14 g.)

 • Održan prvi ciklus ljetnih radionica 2019.

  U razdoblju 1.7.2019. – 5.7.2019. je održan prvi ciklus Ljetnih radionica robotike na kojem je sudjelovalo četrdesetak učenik osnovnih škola, podijeljenih u dvije dobne skupine.

 • Radionice robotike za djecu zaposlenika HT-a

  Održali smo radionice iz robotike za djecu zaposlenika HT-a. Radionice robotike, u suradnji s Croatian Makersom i partnerima su održane u ciklusu od četiri subote u Udruzi Inovatic na Pmf-u Split. Polaznici su se upoznali sa osnovama robotike koristeći micro-bit, maleno programabilno računalo, uz koje učenje postaje jednostavno i zabavno! Uz micro:bit, djeca su se […]

 • Proljetna škola Lego robotike 2017.

  Kako nam se bliže uskrsni praznici za vrijeme kojih sudjelujemo u brojnim slavljima i inspirirani smo raznim aktivnostima i udruga Inovatic je za vas pripremila zanimljive i kreativne aktivnosti. Najistaknutija aktivnost je zasigurno bojanje uskrsnih jaja, koja se uređuju različitim, često vrlo detaljnim i ukrašenim uzorcima. Inspirirani nadolazećim uskrsnim blagdanima za vas smo pripremili radionice […]

 • Zimska škola lego robotike

  Održana je druga Zimska škola LEGO robotike za osnovnoškolce u periodu 09.01. – 11.01. Učenici su u tri dana škole pod vodstvom mentora prošli tri faze robotike. Prvi dan je bio gradivni gdje su učenici od lego kockica sastavljali konstrukcije Djeda Mraza, saonica i sobova. Drugi su dan povezivali lego kockice sa računalom i učili […]

 • Kraš razveselio naše mališane poklonima

  Učenici su u prekrasnoj blagdanskoj atmosferi slagali lego saonice od kockica te programirali sobove da uspješno djedicu dovedu do cilja sa darovima. Da bi veselje bilo još veće KRAŠ je našim robo mališanima donirao po poklon paket koji ih je dodatno razveselio i zato im veliko hvala! Također najuspješnijim učenicima smo darovali  majice i diplome za njihov […]

 • Zimska škola Lego robotike 2017.

  Pozivamo sve osnovnoškolce koji vole slagati LEGO kockice i ROBOTIKA im predstavlja izazov da se prijave na Zimsku školu LEGO robotike.  Učenici će imati priliku slagati lego konstrukcije božićnih saonica, Djeda Božićnjaka i druge slične božićne konstrukcije koje će zatim programirati pomoću računala da izvršavaju određene zadatke i izazove poput vožnje saonica po snježnoj stazi […]